nyelvi-kavalkad-SZTE-FOK_kezdo

3. Nyelvi Kavalkád az SZTE-n

Ingyenes próbanyelvvizsgák, idegen nyelvű játékok, előadások és hallgatói fórumok várják az érdeklődőket az uniós elismerésben részesült Nyelvi Kavalkádon 2016. szeptember 29-én egész nap az SZTE IKI Honvéd tér 6. szám alatti épületében.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI) szép hagyományú, Nyelvi Kavalkád rendezvénye Európai Nyelvi Díjat kapott a Tempus Közalapítványtól. A díjat 2016. szeptember 23-án Budapesten vette át Lévai Judit, az SZTE IKI intézetvezetője és Pócsik Edit nyelvtanár Nemeslaki Andrástól, a Tempus Közalapítvány kuratóriumának elnökétől.


europainyelvidij2016_SZTE-IKI


A sokoldalú, ingyenesen látogatható rendezvény keretében nyolc nyelven, a városban tanuló külföldi diákok aktív bevonásával mutatják be a szervezők, hogy a tantermi környezetből kimozdulva is hatékonyan lehet nyelveket tanulni.

A program ötvözi magában a nyelvtanulás népszerűsítését, a nyelvi ismeretek játékos bővítését, az interkulturalitás fogalmának és gyakorlatának meghonosítását, illetve ezekkel párhuzamosan a nyelvtanárok szakmai és kötetlen eszmecseréjének lehetőségét. A Nyelvi Kavalkád segítségével a szervezők hatékonyan ösztönzik a diákokat a nyelvtanulásra és hozzájárulnak a nyelvtanárok szakmai megújulásához és motivációjához is.


A 8 órakor kezdődő, egész napos program keretében szintfelmérőkkel, próbanyelvvizsgákkal, workshopokkal, játékos feladatokkal és interaktív programokkal várják az érdeklődőket.


nyelvi-kavalkad-2016-programok_SZTE-FOK

Program


Az idei Nyelvi Kavalkád az SZTE ZMK épületének Fricsay Ferenc Hangversenytermében 19 órakor kezdődő idegen nyelvű komolyzenei koncerttel zárul, melyen a ZMK magánének szakos hallgatói közreműködnek.


További részletek

Fotó: TKA


Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *