oszi_kulturalis_fesztival_2016_SZTE-FOK_kezdo

21. Őszi Kultúrális Fesztivál

2016. október 1-november 10.

Az egy hónapon át tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be Szeged közönsége előtt. A rendezvények minden érdeklődő számára nyitottak, és többnyire ingyenesen látogathatók.

Programfüzet

Az ősz beköszönte egyet jelent azzal a fesztivállal is, melyet idén 21. alkalommal rendez meg a Szegedi Tudományegyetem Kulturális Irodája. Az idei Őszi Kulturális Fesztivál mottója: Ősz – művészet – összművészet.


Október 1. és november 10. között 5 héten át 65 helyszínen közel 300 programmal várják az érdeklődőket. A kulturális fesztivál több száz programot kínál a városlakóknak és az ideérkezõ turistáknak: lesz film, színház, muzsika, tudományos elõadások és konferenciák, kiállítások.


Idén októberben minden hétköznap délben folytatódik a „Vers délben" sorozat, amelyen egy egyetemi vagy szegedi polgár mond verset a Rektori Hivatal épülete előtt, a Szent-Györgyi szobornál a déli harangszó után.

Az első verset október 3-án Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színművésze, a 2015/16-os színi évad SZTE Közönségdíjasa mondja el.


A programsorozatot október 3-án hétfőn este 6 órakor Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg az SZTE rektori épületének átriumában. Egyúttal megnyílik Bobkó Anna, az SZTE Közkapcsolati Igazgatóság fotóriporterének Tudós hobbik - Kutatók szabadon! című kiállítása is.


Vadász Anna fotókiállításának megnyitója 2016. október 17-én (hétfő) 18 órakor lesz a rektori épület átriumában.


Vadasz_Anna-Potty_a_falat


„Gyerekkoromtól fogva sokat kirándultam szüleimmel a természetben, így hamar megfogott a seregnyi látnivaló. Az élővilág szereplőinek élete pedig nyitott könyvként elevenedett meg előttem. Ezért természetes lett számomra, hogy a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium biológia tagozatán folytassam tanulmányaimat. Hetedik osztályosként kezdtem el fotózni. A családi kis géppel a virágoskertben készítettem első felvételeimet. 2010-től négy éven keresztül elnyertem a MOL Új Európa Alapítvány tehetséggondozó pályázatának támogatását, amelyből egy Canon EOS 7D fényképezőgépet és több objektívet tudtam vásárolni. Nagyon szeretek virágokat, tájakat fotózni, de kedvenc témám a madarak. Fantasztikus érzés télen a hóban hasalni vagy tavasszal a lessátorból figyelni az állatok mozgását és a természet ébredését.” Vadász Anna az SZTE Fogorvostudományi Kar hallgatója, az Egyetemi Fotópályázat díjnyertese.


A kiállítás október 28-ig, munkanapokon 08.00-20.00 óráig tekinthetők meg.


A fesztivál hivatalos weboldala



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *