_MG_9378

Több mint 200 új Erasmus hallgató érkezett az SZTE-re

Az előzetes jelentkezések szerint az ERASMUS program keretében 207 hallgató tanul majd a szegedi egyetemen a 2017/2018-as tanév első szemeszterében. A külföldi hallgatók 18 ország 79 város 94 egyeteméről érkeznek az SZTE 11 karára.

A 2017/2018-as tanév első félévében az ERASMUS+ és a Makovecz-program keretében 209 hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen.


Az Európai Unió felsőoktatási csereprogramja rövid távú mobilitási lehetőségeket biztosít, néhány hónaptól maximum egy évig terjedő tanulmányi időszakra. Az ERASMUS+ programmal érkező diákok közel negyede, 50 hallgató Törökországból érkezik. A top három küldő ország között szerepel Spanyolország és Olaszország is, ahonnan 39 és 30 diák érkezik. Az idén 30 éves ERASMUS program számos előnnyel jár.


- Azért fontos, hogy a hozzánk érkező hallgatók jó képzést kapjanak, mert amikor hazautaznak saját országukba, akkor Magyarország és a szegedi egyetem jó hírét viszik. Ezek a rövidtávú mobilitások az „előszobái” a későbbi hosszútávú együttműködéseknek – fogalmazott Bene Tamás, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati igazgatója. A több mint 200 külföldi hallgató megismerkedhet a várossal, az országgal, a szegedi egyetemmel. Az ERASMUS program remek lehetőség a tapasztalatszerzésre, a nyelvtudás fejlesztésére, hiszen a hallgatók egy multikulturális környezet részeseivé válnak.


ERASMUS_galeria

Képgaléria a rendezvényről. Fotók: Bobkó Anna, SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság
 

A több mint 200 hallgató beilleszkedését szeptember 4-7. között orientációs héttel segítik. A hallgatók megismerkednek az oktatókkal, magyar hallgatótársaikkal, az Erasmus Student Network mentoraival, hasznos információt kapnak a beiratkozással, a NEPTUN használattal, a diákigazolvány igényléssel, a szálláskereséssel és egészségbiztosítással kapcsolatban. Megismerkednek a Tanulmányis és Információs Központ, az egyetemi könyvtár és az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet nyújtotta lehetőségekkel is.


Forrás: szte_info_logo_kicsi_60x40




Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *