Fotó: Török János (delmagyar.hu)

Elektromos autó töltőállomást avattak az SZTE-n

Tegnap ünnepélyesen átadták a Szegedi Tudományegyetem első elektromos autó töltőállomását a TIK épületénél, amit a nap huszonnégy órájában bárki igénybe vehet.

Szabó Gábor rektor és Gyarmati László, az SZTE TIK igazgatója hangsúlyozta, így is szeretnék kiszolgálni a konferenciavendégek igényeit.


Fotó: Török János (delmagyar.hu)


„Az alapvető gondolat, ahhoz a környezetbarát törekvésekhez kapcsolódik, amelyre a Szegedi Tudományegyetem, mint Magyarország legzöldebb egyeteme kiemelt figyelmet fordít. A TIK oldalánál elhelyezett töltőpont rendelkezik annyi napelem kapacitással, hogy garantáltan tiszta forrásból jön létre az energia”– mondta el Szabó Gábor rektor, az elektromos autó töltőállomás hivatalos átadóján.


Az állomást az egyetem a Szegedi Közlekedési Társasággal közösen alakította ki. A kültéri fali töltő a viszontagságos időjárást is tűri, ezért az év minden szakában feltölthető az elektromos autók akkumulátora.


Fotó: Török János (delmagyar.hu)


„A töltőállomás a nap huszonnégy órájában nyitva áll az elektromos autóval rendelkezők számára. Sőt, a központ munkaidejében érkezők még töltőkábelt is kölcsönözhetnek, ha a sajátjuk nem bizonyul megfelelőnek”– fogalmazott Gyarmati László, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatója.


A környezettudatosságnak nem csupán az egyetemi épületekben megvalósuló szelektív hulladékgyűjtés, a szolármezők, hőkutak, hőszivattyúk és a geotermikus fűtésrendszer a része, hanem a kerékpáros közlekedés ösztönzése, támogatása is. Ez mind hozzájárult ahhoz, hogy az SZTE Magyarország legzöldebb egyeteme.


Forrás: delmagyar_logo1

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *