Szinhazi_nyilt_nap_2016_SZTE-FOK_kezdo

Színházi nyílt nap a Szegedi Nemzeti Színházban

Az október 11-én (kedden) 10 órakor kezdődő esemény - az SZTE Kulturális Irodával közös szervezésben jött létre, és része az Őszi Kulturális Fesztiválnak.

A nyílt napon részt vevő diákok bepillantást nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba: az érdeklődőket a társulat tagjai, valamint színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött.


A vendégek jelmezbemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit Papp Janó közreműködésével. Bodnár György a teátrum Örökös Mestere önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Színházi szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat. Nyilvános próbákon ismerhetik meg az alkotás folyamatát.


nyilt_nap_2016_01 nyilt_nap_2016_02


A teátrum együttműködő partnerei közül a Somogyi-könyvtár megmutatja „drámai arcát”, az SZTE Klebelsberg Könyvtára pedig „lerántja a maszkot”!


Aki szelfit készít az épületben, majd feltölti azt a Szegedi Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalára, színházi meglepetés ajándékot nyerhet.


Az eseménydús nap végén 19.30 órai kezdettel a Nagyszínház balett-termében Hubay Miklós Néró című színművének bérletszünetes előadása tekinthető meg.


A nyílt napra érkező egyetemi polgárok és középiskolások rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatnak színházi bérletet a jegyirodában 10 és 17 óra között.

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *