Ujraelesztes_Nemzetkozi_Napja_SZTE-FOK_kezdo

Október 16. az Újraélesztés Nemzetközi Napja

Térj be a mentőkhöz és távozz újraélesztőként! A Szegedi Mentőállomáson 2016. október 16-án 09:00-15:00 óra között között nyílt napot tartanak. A nyílt napon bárkinek lehetősége lesz ingyenesen megtanulni az újraélesztés lépéseit.

Hazánkban átlagosan 25 percenként hal meg egy honfitársunk hirtelen szívhalál következtében. Az önmagában elkeserítő tényt súlyosbítja, hogy feltételezések szerint kétharmaduk megmenthető lenne, amennyiben az észlelést követően az első 3-5 percben a jelen lévő laikusok megkezdenék az újraélesztést.


Az újraélesztési algoritmust alig egy óra alatt meg lehet tanulni, a hatékony mellkasi kompressziók elsajátítása ennél is kevesebb idő alatt lehetséges. A vizsgálatok azt mutatják, hogy már egy általános iskolás diák is képes a megfelelő beavatkozások elvégzésére.


 


Október 16-án (vasárnap), az Újraélesztés Nemzetközi Napján (European Restart a Heart Day), az Országos Mentőszolgálat megyeszékhelyi mentőállomásai megnyitják kapuikat a lakosság előtt.


Az érdeklődő felnőttek és gyerekek a Szegedi Mentőállomáson 9 óra és 15 óra között rövid és gyakorlatias újraélesztés-oktatásban vehetnek részt. Az országos program célja, hogy minél többen megtanulják az életmentés legegyszerűbb mozdulatait, és felhívjuk a figyelmet arra, hogy a vészhelyzet felismerése, a gyors segélyhívás és az azonnali elsősegély életeket menthet.


Újraélesztés 4 egyszerű lépése

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *