Fotó: Frank Yvette (delmagyar.hu)

Fesztiválszínekbe öltözött a rektori hivatal

Színes egyetem – színes programok. Nem mindennapi látvány, ahogy a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalának tekintélyt parancsoló épülete hamisítatlan fesztiválszínekbe öltözik.: A 22. Őszi Kulturális Fesztivál megnyitó ünnepségét fényfestés tette emlékezetessé tegnap este.

Az óriásszínezőhöz a zenei aláfestést Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedűművész játéka adta. A Benedekfi testvérek zeneszerzőként a nemzetközi ismertség felé is elindultak: ők szerezték a Dung dot (Ne égesd el) című vietnami–amerikai film zenéjét, amely a legjobb idegen nyelvű Oscar-díj versenyben is indult.


Fényjáték a Dugonics téren - Galéria (Fotó: Frank Yvette delmagyar.hu)  
Galéria (Fotó:Frank Yvette)


A zene és a vetítés a régi maszkabálokat idézte fel: eltűnt a Szegedi Tudományegyetem felirat a homlokzatról, és egy ismeretlen hely kapujának öltözött a jól ismert Dugonics téri épület. A fényjáték után a Fire Fantasy tűzzsonglőrcsapat - Jeddi Ágost (a kurzus vezetője, koreográfus), Dombi Zita (koreográfus), Heidrich Virág, Papp Eliza - bemutatója vitt fényt az éjszakába, majd a Pumpkins Trió fesztiválnyitó koncertje zárta az őszi estét.


Forrás:delmagyar_logo1


 

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *