X_Konyvtari_ejszaka_SZTE-FOK_kezdo1

X. Könyvtári Éjszaka - Az Óperencián innen és túl

"A mese rólad szól..."

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ

Időpont: 2016. április 6. 18:00-24:00

Mi a mese, s miről szól ez az éjszaka a Könyvtárban? A legkisebb többszörösről. A legrövidebb útról egymás között, a legnagyobb közös élményről, mindnyájunk gyermekkoráról. Hiszen félszavakból is értjük egymást. Próbáljuk csak: én azt mondomAladdin, Te azt mondod csodalámpa, én azt mondom Piroska, Te azt mondod farkasUgye? No látod. Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál! :)


Persze a mese komoly dolog és közös kulturális élményünk is egyben. „Mit nevetsz? A mese rólad szól, csak a név más” – mondja Horatius. S egy mai bölcs, Vekerdy Tamás ehhez azt teszi hozzá, hogy „a mese nem elvezet a valóságtól, hanem odavezet hozzá...”. S innen gyorsan átevezhetünk az irodalom, a pszichológia, a pedagógia és a mesetipológia forrásvidékére. A világ mesés hely, vagy mondhatnánk, világunk tele van mesékkel. Mesékkel, amelyek megmagyarázzák, hogyan működik és mi magunk hogyan működünk.


Elutazni a mesék világába? Időgépünk, teleportáló transzporterünk továbbra sincsen, de a Klebelsberg Könyvtárral ez most mégis lehetségessé válik. Ezen a könyvtári éjszakán is elutazunk egy távoli és mégis mai világba, s megmutatjuk a mese számtalan arcát.


 


2016. április 6-ának estéjén az SZTE Klebelsberg Könyvtár – hagyományainknak megfelelően – még szélesebbre tárja kapuit az érdeklődők előtt. Ismét sok érdekességre és meglepetésre készülhetnek látogatóink: megszokott, kedvelt programjaink mellett a témából fakadó sok újdonságra is számíthatnak. Lesznek tréfás és komoly vetélkedők, közös játékok, kézműves programok, szórakoztató előadások tudós kollégáktól, remek kiállítások, titkokat felfedő túrák, s még százféle ötlet, szórakoztató sziporka.


X_Konyvtari_ejszaka_2016_plakatBővebb információ a programokról

Programfüzet


A Könyvtár munkatársai mindig örömmel és várakozással készülnek az esztendőnek e kitüntetett éjszakájára. Ezúttal is mindent megtesznek, hogy újra megtapasztalhassák a régi igazságot:


könyvtárba járni jó...


Forrás: SZTE Klebelsberg Könyvtár


A X. Könyvtári Éjszaka zárásáig Jótékonysági mesekönyv gyűjtési akció is van a TIK-ben.


X_konyvtari_ejszaka_konyvgyujtes_SZTE-FOK
Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *