A kiállítást Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete nyitotta meg (fotó: Karnok Csaba delmagyar.hu)

A hidegháborúról nyílt kiállítás a TIK-ben

A „Hidegháború – egy megosztott világ rövid története" című kiállítás ma, 2016. március 1-jén délelőtt nyílt meg a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában.

szte_Hideghaborus_megnyito


Az 1945 és 1991 közötti időszakból történelmi pillanatokat, közelmúltunk hidegháborús hétköznapjait és fordulópontjait örökíti meg, politikusból lett történelmi személyiségeket idéz a közel 300 fotó és dokumentum.


hideghaboru_kiallitas_megnyito_foto-Karnok_Csaba

A megnyitó képekben - galéria (fotók: Karnok Csaba delmagyar.hu)


A Szegedi Tudományegyetemre érkező vándorkiállítást a Lengyel Nemzeti Emlékezet Intézete, a Lengyel Nemzet Sérelmére Elkövetett Bűntettek Felkutatására Létrehozott Bizottság és a Közoktatási Hivatal készítette. Nem véletlen, hogy a kiállítást egyetemi helyszíneken rendezik meg, hiszen szeretnék megszólítani a fiatalokat, azokat, akiknek már emlékeik sincsenek erről az időszakról, akik számára mindez történelem, egy olyan múlt, amiről szüleik, nagyszüleik és a történelemkönyvek mesélhetnek, - valamint az ilyen történelemidéző, hiánypótló kiállítások.


A „Hidegháború – egy megosztott világ rövid története" című tárlat 2016. március 1-12. között díjmentesen látogatható a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában.


SZTE_hideghaboru_kiallitas_megnyito_foto-Gemes_Sandor_es_Kovacs_Ferenc_szegedma_

A megnyitó képekben - galéria (fotók: Gémes Sándor és Kovács Ferenc SZEGEDma)


SzegedTV_2016-03-01

szegedtv-logo



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *