Jotekonysagi_galamusor_a_koraszulottekert_20160514_FOK_kezdo

Jótékonysági gálaműsor a koraszülöttekért

A Koraszülött Világnap alkalmából a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára rendez jótékonysági napot a Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport május 14-én, szombaton.

Három megyében 24. éve menti az életveszélyben lévő koraszülötteket a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány – az elmúlt több mint két évtizedben a mentett babák száma kisvárosnyi, közel 25 ezer.

Most újabb műszerre gyűjtenek: egy sav-bázis meghatározót szeretnének vásárolni, amellyel egy csepp vérből kimutatható a csecsemő állapota.


sajtótájékoztató 03(fotó Gémes Sándor SZEGEDma)Jeddi Ágost, a Zsonglőr Eszköztár Fejlesztő Csoport alapítója elmondta, már több alkalommal vettek részt az alapítvány rendezvényein fellépőként, és most úgy döntöttek az Anima Prizma Mozgásműhellyel, hogy a Szeged Napja alkalmából rendezett tíznapos fesztivál keretében – amikor is számos turista is érkezik a városba – egy jótékonysági tűzzsonglőr gálát tartanak, és a bevételt teljes egészében felajánlják az újszülött mentéssel foglalkozó alapítvány javára.


A programsorozat három helyszínen zajlik! A programok külön-külön is látogathatók!


Dugonics tér - 15.00-18.00 óra (Ingyenes programok)


Zsonglőr Eszköztár - Fejlesztő Csoport - zsonglőr játszóház, melybe bekapcsolódik Dr. Gyarmathy Éva is a szülők, és persze a mi legnagyobb örömünkre!



sajtótájékoztató 02 (fotó Gémes Sándor SZEGEDma)Kezdő és középhaladó workshopok:

Jeddi Ágost - virágbot, diaboló
Zita Dombi - poi
Ábrahám Dávid - zsonglőrlabda, karika, buzogány
Hajnács Mihály - BMX Flatland bemutató
Bemutatkozik az ovisok és kisiskolások kedvence a Teddy Maci Kórház Szeged
A Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesülete kreatív újrahasznosító műhellyel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.


A jótékonysági rendezvénysorozat ideje alatt megtekinthető a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat mentőautója is!


Katandifest / arc test dekor hennafestés: profi arcfestéssel várja a gyermekeket

Az arcfestés 800 Ft-os támogatói jegy vásárlásával vehető igénybe, melynek teljes bevételét Katandi a SZÚÉSZ javára ajánlja fel! Az arcfestésre feljogosító jegyek a készlet erejéig megvásárolhatók a helyszínen, illetve elővételben a Sugar&Candy édességüzletben a Somogyi u. 11-ben!


SZTE Rektori Hivatal, Átrium – 18.00-20.00 óra


Tánc, zsonglőr és bűvész varieté műsor az újszülöttmentésért


A program, támogatói jegyekkel látogatható. Jegyek a helyszínen is válthatók, valamint elővételben a Sugar&Candy üzletében. A jegyek ára 1500 forint, de aki többet szeretne értük fizetni, természetesen megteheti. További információk a fellépőkről és a támogatói jegyárakról ITT olvasható.


Dóm tér – 20.30-22.00 óra


Rendkívül látványos, exkluzív tűztánc és tűzzsonglőr bemutató.

A program ingyenes, de az Alapítvány munkatársai a helyszínen is fogadnak el adományokat.


A programsorozat főszervezői a Zsonglőr Eszköztár - Fejlesztő Csoport és az Anima Prizma Mozgásműhely.


Fő támogatója a Szegedi Tudományegyetem.









Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *