Nekem_Szol_Egeszsegertes_Dij_2016

Nekem szól! Egészségértés díj 2016

Az AIPM új pályázata az "egészségértés" fejlesztéséért.

Belküldési határidő: 2016. október 14. (péntek) 24:00 óra

Az Európai Unióban a lakosok egészségértése nagy figyelmet kapott az utóbbi időben. Számos európai kutatás és program indult az elmúlt néhány évben azzal a céllal, hogy felmérje és fejlessze az emberek egészségismereti szintjét és egészségügyi tájékozódási képességét.


Az egészségértés azt jelenti, hogy az érintettek mennyire képesek egészségügyi kérdésekben tájékozódni, az egészségügyi információkhoz hozzájutni, valamint a kapott információkat megérteni és felhasználni. A jobb egészségértés ezáltal hozzájárul ahhoz, hogy az egyén a saját egészségével, betegségével kapcsolatban megfelelő döntéseket tudjon hozni. Az egészségügyi rendszerek hatékonysága is jelentősen növelhető azzal, ha az emberek képesek jól tájékozódni bennük (azaz például a megfelelő orvosokat keresik fel a megfelelő időben), továbbá megértik a krónikus betegségek kezelésének módját, és követik a terápiát.


Részben a probléma hangsúlyozására, részben az egészségértés hazai fejlesztése érdekében az AIPM meghirdeti a „Nekem Szól! Egészségértés Díj 2016.” című pályázatot.


A pályázat célja, hogy feltérképezze, és a közvéleménnyel megossza a legjobb egészségértést, egészségtudatosságot fejlesztő hazai programokat és gyakorlatokat, amelyek elősegítik a betegek, illetve a laikusok egészségügyi kérdésekben történő tájékozódását, a kapott egészségügyi információk megértését és felhasználását.


További információk

Pályázati kiírás

Pályázati űrlap


Forrás: aipm.hu

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *