Ismét lehet pályázni a Dél-alföldi Innovációs Díjra

Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság, valamint a térség kereskedelmi és iparkamarái által alapított Dél-alföldi Innovációs Díjra 2016. szeptember 30-ig lehet pályázni.

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége – együttműködve a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel – 2016-ban is pályázatot hirdet a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók számára. A 2010-ben alapított Dél-alföldi Innovációs Díj célja a Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése, továbbá az innováció, illetve a technológiai transzfer támogatása.

 

Pályázni lehet bármely új, saját feltalálói tevékenységen alapuló, továbbá iparilag alkalmazható és piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel.

 

A Dél-alföldi Innovációs Díjat meghirdető szervezetek képviselőiből álló szakmai kuratórium innovációs díjjal jutalmazza a három dél-alföldi megye területéről a Szegedi Akadémiai Bizottsághoz 2016. szeptember 30-ig beérkezett pályamunkákat. A kuratórium döntéseinek előkészítését Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE. szakmai tanácsaival segíti.

 

A pályázat eredményét 2016 novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.) hirdetik ki. Ezen a rendezvényen a díjazott pályamunkákat is bemutatják. Az elismerést kifejezője Bánvölgyi László szobrászművész Möbius térplasztikája, amelyet 2016-ban hetedik alkalommal nyújtanak majd át a nyerteseknek. A Dél-alföldi Innovációs Díj átadásáról rendre beszámol a sajtó. A 2015. évi Tudomány napi ünnepségről, a díjátadóról olvashat itt.

A Dél-alföldi Innovációs Díj – 2016. pályázattal kapcsolatos információkat az érdeklődők megtalálják az MTA SZAB honlapján itt.

SZTEinfo

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *