Adj_vert_Te_is_es_ments_meg_3_eletet_SZTE-FOK_kezdo-uj

10. Országos Felsőoktatási Véradóverseny

Véradás a TIK-ben 2015. szeptember 23-án, a Teleki Blanka Kollégiumban pedig szeptember 29-én.

2006 óta rendezi meg a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat az Országos Felsőoktatási Véradóversenyét.


A 10. Országos Felsőoktatási Véradóverseny 2015 szeptemberében indult és 2016. május közepén ér véget. A megmérettetés a nappali hallgatói létszám alapján, három kategóriában zajlik: 1000 személy alatti, 1000 és 10.000 fő közötti és 10.000 személy feletti. Kategóriánként az az intézmény nyer, aki a nappalis hallgatói létszámához képest a legtöbb nappalis hallgatót mozgósítja véradásra.


„Találd meg magadban a hőst! Adj vért!” – buzdít mindenkit a Magyar Vöröskereszt szlogenje. A szegedi egyetem polgárai ismét csatlakozhatnak az önkéntes véradók táborához.


Több alkalommal várják a bátor véradókat a szegedi egyetemen:

szeptember 23-án 15 órától

a József Attila Tanulmányi és Információs Központban
(6722 Szeged Ady tér 10.)


szeptember 29-én 16 órától

a Teleki Blanka Kollégiumban
(6725 Szeged Semmelweis utca 3-5.)



Ne keress kifogást, adj vért!


Egyetlen véradással három betegen segíthetünk, ugyanakkor a véradás a véradók egészségét is szolgálja. A kötelező tesztek elvégzése után megállapítják a vércsoportot és a HIV, a hepatitisz-B, a hepatitsz-C, valamint a szifilisz kimutatására is kiterjedő szűrővizsgálatokat végeznek.


Az aktuális véradásokról további információ olvasható a Vöröskereszt honlapján. A Vöröskereszt akcióihoz csatlakozz a Facebook-on is!

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *