lovasz_laszlo_kiemelt_nagy

Az SZTE ad otthont a Magyar Tudomány Ünnepe nyitányának

Kérdezzen az akadémikusoktól! E lehetőséget kínálja a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvénysorozata, amelynek országos nyitányát először rendezik Szegeden. A 2015. november 9-i ünnepségen az MTA elnöke a sokakat érdeklő kérdésre válaszol: Hogyan működik a tudomány? Az előadás nyilvános, de regisztrálni kell október 31-ig. A programra szeretettel várják az SZTE polgárait.

Először rendezik a Szegedi Tudományegyetemen az 1997 óta minden évben életre hívott Magyar Tudomány Ünnepe országos nyitányát.


MTU_2015_Szeged_megnyito_meghivo

 


„A tudomány evolúciója – a valós és a virtuális világok.” Ez a mottója a Magyar Tudomány Ünnepe idei programsorozatának. Miként fejlődnek és finomodnak a tudomány módszerei? Mi tekinthető hiteles tudományos eredménynek, és mi tartozik az áltudományok világába? Az idei rendezvénysorozat főként e kérdések köré szerveződik, és ehhez kapcsolódik a programsorozat nyitóelőadása is, amelyet Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tart 2015. november 9-én (hétfőn) 10 órától a Szegedi Tudományegyetemen a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) kongresszusi termében. Az előadásának címe "Hogyan működik a tudomány?"



A tudományos csemegének ígérkező előadást megelőzően a szegedi egyetem kutatóinak eredményességét Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora jellemzi, majd az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkáját Ormos Pál akadémikus, az intézmény főigazgatója vázolja.

A rendezvényen adják át az Eötvös József-koszorúkat, az MTA 2015. évi tudományos díjait és az MTA Szegedi Területi Bizottsága elismeréseit is.

 

Az országos megnyitó ünnepségen való részvételhez regisztrálni kell október 31-ig,

 

A laikus számára is érdekesen


2015-ben megújul a Magyar Tudomány Ünnepe. A korábbi évekhez képest jóval több laikus érdeklődőt szeretne elérni a Magyar Tudományos Akadémia 2015. november 3-án kezdődő, közel egy hónapos országos rendezvénysorozatán.


Szegedi programfüzet


További információk

 

A Fogorvostudományi Kar rendezvénye


Forrás:szte_info_logo_kicsi_60x40

Fotó: mta.hu



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *