szinhazi_nyilt_nap_kiemelt_nagy

Kulisszatúrán a Szegedi Nemzeti Színházban

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthattak azok az egyetemisták, akik szeptember 13-án ellátogattak a teátrum, az SZTE Kulturális Iroda és az SZTE EHÖK által szervezett nyílt napra.

Folyosók, öltözők, raktárak, hidak, lépcsők tárultak fel azok előtt az egyetemisták előtt, akik részt vettek a Szegedi Nemzeti Színház nyílt napján. Idegenvezetők segítségével olyan helyekre juthattak el, ahova néző egyébként nem teheti be a lábát.


A vendégek bemutatón csodálhatták meg, és fel is próbálhatták a színház jelmezeit Papp Janó jelmeztervező közreműködésével. Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével mutatta be, hogyan készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphattak.


szinhazi_nyilt_nap_2015._oktober_13_BA
Kulisszatúrán a Szegedi Nemzeti Színházban - GALÉRIA


Szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatták tudásukat, de a díszletépítés, hangosítás, világosítás műhelytitkairól is lehullott a lepel. Két nyilvános próbára is beleshettek az érdeklődők: a színészek Barnák László Rózsa és Ibolya, valamint Tóth Miklós Szimpla szerda című darabját próbálták.


A rendezvényen az SZTE Kulturális Iroda által kiírt drámaíró pályázat díját is átadták: Porkoláb Gergő első éves biológus hallgató vehette át.


szte_info_logo_kicsi_60x40

Fotó: Bobkó Anna




Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *