Prof. Dr. Kemény Lajos - MTÜ2015 szegedi rendezvénysorozat megnyitó

Magyar Tudomány Ünnepe Szegeden – A közérthetőség a cél

A Magyar Tudomány Ünnepe szegedi rendezvénysorozat megnyitóján Lovász László, az MTA elnöke videóüzenetében kiemelte, Szegeden a fogorvostudomány új fejlődési irányai kitüntetett szerepet kapnak a többnapos rendezvénysorozaton.

Kemény Lajos, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese szerint a Magyar Tudomány Ünnepe lehetőséget teremt arra, hogy a tudományos eredmények tükrében számot vessenek a hogyan továbbról.


Prof. Dr. Fülöp Ferenc - MTÜ 2015 szegedi rendezvénysorozat megnyitóA Szegedi Akadémiai Bizottság a helyi tudományos közeg egyfajta olvasztótégelye, hiszen az orvostudományoktól a társadalomtudományokon át egészen a gazdaságtudományokig átfogja és otthont ad a térség innovációs törekvéseinek – mondta köszöntőjében Fülöp Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia r. tagja és a Szegedi Akadémiai Bizottság elnöke, mely gondolattal egyúttal megnyitotta a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó plenáris ülést.


A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat immár tizedik alkalommal állítja fókuszba a hazai tudósokat, kutatókat és úttörő felfedezéseiket, nemcsak a szakma, hanem a társadalom széles rétegei számára. Lovász László, az MTA elnöke videóüzenetben köszöntötte a plenáris ülés résztvevőit. Az elnök azt mondta, a felsőoktatási intézmények, ismeretterjesztő társulások és az akadémia területi bizottságainak feladata, hogy az elkövetkező hetekben közérthető, változatos programcsokorral készüljenek az érdeklődnek, hogy a közönség az előadások által minél szélesebb körben ismerje meg a vidéki kutatóhelyek műhelymunkáját, az eredmények gyakorlati hasznosulását. A tudomány ünnepe “A tudomány evolúciója: a valós és virtuális világok” címmel a tudományt mint a jövő alakításának meghatározó eszközét kívánja bemutatni az érdeklődőknek – hívta fel a figyelmet az MTA elnöke.


Forrás: Gaál Bernadett

Fotó: Kovács Ferenc

SZEGEDma_logo_kicsi


A Fogorvostudományi Kar rendezvénye





Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *