Három új szegedi fogorvostan hallgatóval bővült az EDSA


Az EDSA (European Dental Student Association) egy non-political szervezet. 1988-ban Párizsban alakult és Európa szinte minden részéről, számos egyetemről csatlakoztak hozzá fogorvostan-hallgatók. Magyarországról egyedül a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara tagja a szervezetnek.


Az egyesület lényege, hogy az európai hallgatók tapasztalataikat megosszák egymással, csereprogramok szervezése, a folyamatosan fejlődő szakmai tudás és technikák megismertetése valamint a globális kapcsolat fenntartása a diákok között.

 

Minden évben két alkalommal szervezik meg a találkozót, egyet áprilisban egyet pedig augusztusban. A legutóbbi találkozó 2014 augusztusának utolsó hetében került megrendezésre, Lettországban, Rigában.

 2014_Riga_EDSA


A rendezvény általában 100-120 főnek ad otthont, 1 hétig tart és minden nap számos érdekes programon vehetnek részt a hallgatók.

Előadások sorozata zajlik napközben, ezeken felül a szervezet éves programjaival kapcsolatos megbeszélések és ötletelések zajlanak. Az egyik legnépszerűbb esemény a minden nyáron megszervezésre kerülő Amchi- projekt, aminek lényege, hogy megfelelő tapasztalattal rendelkező fogorvostan-hallgatók, végzett fogorvos(ok) kíséretében látogatnak el Indiába segíteni az ott élő szegényebb iskolásokhoz, lakosokhoz.

 

Természetesen, mint minden egyéb hallgatói rendezvényen, itt sem maradhat el a nap végi lazítás. A rendezvény házigazdái minden este valamilyen tematikus bulit szerveznek a résztvevőknek, mint például a kultúrális est, ahol a különböző országokból érkező hallgatók apró műsorszámmal mutatják be országuk jellegzetes zenéjét vagy táncát esetleg egyéb érdekességeket.

A találkozó által az európai fogorvostan-hallgatók közelebb kerülhetnek egymáshoz és remek kapcsolatok kialakítására van lehetősség.

 Kassa

Én először a 2014 áprilisában megrendezett kassai találkozón vettem részt. Számos remek embert ismerhettem meg és sok barátot szereztem. Ezek mellett nagyon sok érdekes előadást hallhattam a szakma minden területéről, így nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem eddig két találkozón is.

 

2015 augusztusára a szegedi fogorvostan hallgatók önkormányzatának feladata, hogy megszervezze az 57. EDSA találkozót Szegeden. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a szervező csapat tagja lehetek és alkalmam nyílt arra, hogy egy ilyen remek társasághoz (mint az EDSA) csatlakozhattam ami rengetek feledhetetlen élményt adott eddig is és remélem, hogy még sokat fog azáltal, hogy számos rendezvényen vehetek majd még részt.


EDSA 2015 Riga



Lengyel Zsófia Laura

SZTE FOK HÖK elnök

EDSA-member







Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *