SZTE Nyilt Nap és szülői értekezlet 2015.02.07.

Nyílt nap és szülői értekezlet február 7-én a Szegedi Tudományegyetemen

Friss felvételi tudnivalókkal és tippekkel, szakkínálatának és szolgáltatásainak bemutatójával várja a középiskolásokat a Szegedi Tudományegyetem a nyílt napján, 2015. február 7-én 9 órától az SZTE Rektori Hivatal épületében.


SZTE Nyílt Nap és szülői értekezlet 2015.02.07.Meglepetés programra és a felvételi jelentkezési lap kitöltéséhez nyújtott segédletre is számíthatnak a továbbtanulást tervező fiatalok az SZTE hagyományos, „szülői értekezlettel” egybekötött összegyetemi nyílt napján.


Iránytű a továbbtanuláshoz


Nyitott kapukkal várja a Szegedi Tudományegyetem 2015. február 7-én, szombaton 9 és 14 óra között az SZTE Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) épületébe betérőket. Az összegyetemi nyílt napon a Tisza-parti universitas teljes szakkínálatát bemutatja az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja.

Iránytűt ad az egyetemen vezetése: a hagyományokhoz híven „szülői értekezletnek” nevezett előadáson hangzanak el tanácsok, tippek a továbbtanulási irányt meghjatározó döntéshez.

 

Miért az SZTE?


Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók költségtérítését segítő ösztöndíjakról, valamint az SZTE hazai és nemzetközi ösztöndíjairól. A nyílt napon résztvevő középiskolásnak a jelentkezési lap kitöltésében is segítenek.

Karsai Krisztina, Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettes és Bódog Orsolya, Felvi Ügyfélszolgálat, Educatio NKft. munkatársa a 2. emeleti díszteremben 11 és 13 óra között „szülői értekezleten” aktuális információkkal és tanácsokkal segítik a középiskolás diákokat és szüleiket a továbbtanulásról szóló döntés meghozatalában.

Miért az SZTE? E kérdésre is választ ad a „szülői értekezleten” az oktatási rektorhelyettese, aki személyes tapasztalatait, véleményét is megosztja hallgatóságával.

Szó esik – többek között – az SZTE-n induló felsőoktatási szakképzésekről, alap-, mester- és osztatlan képzésekről, a felvételi ponthatárokról, a többletpontok lehetőségeiről, valamint az osztatlan tanárképzésről.


Kedvenc tantárgyad mely szakokhoz illik?


9 órától egészen 14 óráig az SZTE karai és szervezeti egységei standjainál a továbbtanulás előtt állók mindent megtudhatnak arról is, hogy kedvenc tárgyaik alapján mely egyetemi szakok kínálják számukra a legélvezetesebb utat a diplomaszerzéshez.

De szó esik a felvételi eljárás menetéről, az egyes képzések követelményeiről, az elhelyezkedési lehetőségekről, illetve minden, a továbbtanulással kapcsolatos kérdésükre választ kapnak.

 

Hogyan kell kitölteni a jelentkezési lapot?


10 órától a résztvevők segítséggel tölthetik ki a felvételi jelentkezési lapokat a földszinti 5-ös terem számítógépein.

Az SZTE képzési kínálata mellett a középiskolások megismerkedhetnek a szegedi egyetem hallgatóknak nyújtott szolgáltatásaival is. Így például a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős- és karrier lehetőségekkel.

A „szülői értekezlettel” egybekötött nyílt napon az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja mellett standdal várja a középiskolásokat az SZTE Sportközpont, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet, az SZTE Klebelsberg Könyvtár, az SZTE EHÖK, az SZTE Karrier Iroda, az SZTE Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Kulturális Iroda és a Diákhitel Zrt.


A nyílt napra regisztráció és további információ: SZTE nyílt nap


Forrás: szte_info_logo_kicsi




Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *