evnyito_kiemelt_nagy

Meghívó: SZTE tanévnyitó ünnepség 2015. augusztus 30-án

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa a 2015–2016-os tanévet megnyitó ünnepi ülését 2015. augusztus 30-án (vasárnap) délelőtt tartja az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében.

Díszes talárban, az SZTE 12 karának színeibe öltözötten érkeznek a professzorok és a szegedi universitas vezetői az SZTE Dugonics téri épülete elé 2015. augusztus 30-án (vasárnap) reggel.

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusi ülése előtt, 2015. augusztus 30-án (vasárnap) várhatóan 8 óra 45 perctől csoportkép készül az universitas vezetőiről és professzori karáról. A dísztalárba öltözött professzorok zászlós menete e napon várhatóan 9 óra 10 perckor indul a felsőoktatási intézmény központi épületétől (Dugonics tér 13.) az Aradi vértanúk terén át az Ady térre.

 

A Tisza-parti universitas tanévnyitó ünnepélye az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) Kongresszusi termében (Szeged, Ady tér 10.) 10 órakor kezdődik.

A TIK több mint 700 személyt befogadó kongresszusi termében az egyetemi és főiskolai tanárok, akadémikusok, emeritus professzorok és az SZTE Szenátusának tagjai mellett az elsőéves gólyák, illetve a szülők, a felsőbb éves hallgatók és az oktatók, az érdeklődők is megjelennek. Az SZTE elsőéves hallgatói képviseletében az ünnepségre előzetesen regisztrált és az egyetemi tanévnyitó ünnepségén megjelent gólyák esküt tesznek. Az elsőéveseket az SZTE rektora fogadja az egyetemi polgárok közösségébe.

 

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségén köszöntőt mond Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora. Az ünnepség résztvevőihez díszvendégeként szól Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára, valamint Botka László, Szeged polgármestere.

 

Az SZTE tanévnyitó ünnepélyén készült videofelvétel és rövidfilm megtekinthető lesz az SZTE Hivatalos YouTube-csatornáján.

 

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusülésére szóló meghívó itt olvasható:


SZTE_tanevnyito_2015._augusztus_30.

 

szte_info_logo_kicsi_60x40



Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *