lepesrol_lepesre

I. Hallgatók tájékoztatója! Lépsről lépésre 2020

Gratulálunk sikeres felvételijéhez és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! A felvételről szóló döntés a 2020/21. tanév I. félévére szól, a hallgatói jogviszonya pedig a beiratkozással jön létre. Ennek megszerzéséhez nyújtanak segítséget a következő lépések.

Felhívjuk figyelmét, hogy a tájékoztatóban az információk rövid leírását találhatja, részletes információkért kérjük, hogy látogasson el felvett hallgatóinknak szóló portálunkra:


www.u-szeged.hu/felvettek


A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon a Hallgatói Szolgáltató Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óráig készséggel segítenek Önnek.


Címünk: 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)
Postacím: 6701 Szeged, Pf. 1212

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794) Fax: 62/ 544-132
Weboldalunk: http://www.hszi.u-szeged.hu/
E-mail címünk: hszi@hszi.u-szeged.hu


Tanulmányi ügyekben az illetékes kar Tanulmányi Osztálya ad segítséget a honlapon megadott elérhetőségeken.
A Felvettek honlap tartalmával kapcsolatos kérdéseiket, észrevételeiket a felvettek@rekt.szte.hu e-mail címre várjuk.


Bízunk benne, hogy a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán megtalálja azt a helyet, amelyre második otthonaként tekinthet, ahol nemcsak szép emlékeket szerez, hanem értékes tudást is elsajátít, mely megteremti a biztos alapot ígéretes szakmai karrierjéhez.


1. Neptun regisztráció 2020. július 30-tól
Nagyon fontos, mert regisztráció nélkül nem tudja használni az elektronikus tanulmányi rendszereket! A regisztráció menetéről itt tájékozódhat:
A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő webes felületen elérhető elektronikus rendszerek:
Elektronikus rendszer Elérhetősége Használata a felvételi időszakban (most):


Neptun ©
(Egységes Tanulmányi Rendszer)
www.neptun.u-szeged.hu
- Regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használható a Modulo és a CooSpace is),
- lehetőség a kurzusfelvételre
Használata a tanév során: kurzusfelvétel, vizsgára jelentkezés, eredmények megtekintése, szakirány választása, pénzügyi adatok megtekintése


Modulo ©
https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/ login/index
- adategyeztető űrlap kitöltése,
- időpont foglalás,
- általános szociális helyzetfelmérő kitöltése,
- ehhez csatolható a szociális ösztöndíj pályázat, a bérlet pályázat és a kollégiumi pályázat
Használata a tanév során: Adminisztrációs program kérelmek beadásához: űrlapok, beadványok, kérelmek, pl. hallgatói jogviszony igazolás igénylés, pályázatok


CooSpace ©
www.coosp.etr.u-szeged.hu
Központi beiratkozási információk és SZTE+ színterek megtekintése
Használata a tanév során: Információs rendszer, virtuális színtereket tartalmaz: itt találhatók a tantárgyak kurzusleírásai, az oktatók által közzétett információk, a hallgatóknak szóló hirdetmények.


2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése, időpontfoglalás 2020. augusztus 1-20-ig
A Neptun regisztrációt követő második lépés a beiratkozást megelőzően, mely során az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele. Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas
A beiratkozáshoz időpontot kell foglalnia a Moduloban, 2020. szeptember 3. (csütörtök) napra.
FIGYELEM! A BEIRATKOZÁS MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZŐ, AZ ÚJ SZAKRA JELENTKEZŐ VAGY A VISSZAJELENTKEZŐ HALLGATÓK SZÁMÁRA IS!

3. Kurzusfelvétel (Rangsoros 2020. augusztus 24-29., Versenyalapú FOK 2020. augusztus 31. - szeptember 20-ig.)
A szorgalmi időszakot megelőző két hétben már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait a Neptunban, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást.
Tantárgyfelvétel a Neptunban 2020. augusztus 31. és szeptember 20. között lehetséges. A kurzusokat a mintatanterv szerint ajánlott felvenni, vagyis a 2020/2021. tanév I. félévében csak az 1. szemeszteres, valamint a szemeszterhez nem kötött tárgyak felvétele javasolt. A kurzusfelvételről és az órarendjéről részletesen tájékoztatjuk a beiratkozás alkalmával.
Alap és osztatlan képzésben a szakmai tárgyak mellett egyéb kötelező kurzusokat is teljesíteni kell, ilyen a nappali tagozatosok esetében a testnevelés. A hallgatók két féléven keresztül kötelesek valamilyen testnevelés kurzust teljesíteni tanulmányaik során, erre az egyetem saját Sportközpontja biztosít választási lehetőséget mintegy 20-25 sportágból és közel 140 foglalkozásból. A testnevelés tárgyat ajánlott az 1-2. félévben teljesíteni.
A kötelező kurzusok mellett a nyelvtanulás terén is támogatjuk hallgatóinkat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben (IKI) térítésmentesen maximum 8x2 nyelvórát vehet fel minden hallgatónk tanulmányai során angol, francia, latin, német, olasz, orosz, román vagy spanyol nyelvből. Vizsgalehetőséget is biztosít az Intézet.


4. Beiratkozás 2020. augusztus 31. – szeptember 4.
A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.). Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.


Kérjük, hozza magával az alábbi dokumentumokat:
- személyi igazolvány, külföldi hallgatók esetén útlevél, lakcímkártya – kötelező!
- TAJ kártya, adóigazolvány
- eredeti érettségi bizonyítvány, oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló oklevél
- nyelvvizsga bizonyítvány(ok)
- minden dokumentumról 1-1 db jó minőségű fénymásolat!
- 1 db tablókép


Figyelem! Eredeti dokumentumok hiányában a beiratkozásra nincs lehetőség!


Az alábbi egészségügyi óvintézkedések betartását kérjük öntől a beiratkozáskor:
- Kérjük, hogy pontosan az előre egyeztetett időpontban szíveskedjék megjelenni.
- Egy pultál egy időben egy hallgató iratkozhat be.
- Kérjük, hogy viseljen szájmaszkot.


A fogorvos szakra felvett jelentkezők beiratkozása szeptember 3-án 8.00-16.00 között lesz a JATIK-ban.
A beiratkozást megelőzően a Fogorvostudományi Kar által szervezett foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kell részt vennie:
Helyszín: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 109. (Családorvosi Intézet hátsó bejárata), Dr. Kiss Andrea (asszisztens: Fürjné Kocsis Ildikó)
Előzetes időpontfoglalás 2020. augusztus 24-25-én: a 62/545-706 telefonszámon, vagy a szabo.anett@stoma.u-szeged.hu címen
- 2020. augusztus 27. 13.00-16.45 közötti időpontokra vagy
- 2020. augusztus 28. 8.00-9.30 közötti időpontokra vagy
- 2020. augusztus 29. 8.00-9.30 közötti időpontokra vagy
- 2020. augusztus 31. 8.00-11.30 közötti időpontokra vagy
- 2020. szeptember 1. 13.00-16.45 közötti időpontokra


Beiratkozni az a felvett jelentkező tud, aki a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálaton megfelelt és erről igazolást kapott. Ezért kérjük, hogy a szükséges vizsgálati eredményeket, illetve a kért egyéb dokumentumokat, nyomtatványokat hiánytalanul vigyék magukkal az egészségi alkalmassági vizsgálatra. A foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálathoz szükséges dokumentumok és vizsgálati eredmények, illetve kitöltendő nyomtatványok listáját illetően a felvételt követően kapnak tájékoztatást.
A beiratkozásra az egészségi alkalmasságot igazoló dokumentummal kell jönniük.5. Diákigazolvány igénylés benyújtása
Új egyetemi állandó diákigazolványt az Okmányirodában kiállított NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlap birtokában igényelhet, ehhez kérjük, mielőbb keresse fel valamelyik Okmányirodát, vigye magával személyigazolványát és lakcímkártyáját. Ezt követően lépjen be a Moduloba, töltse ki a Diákigazolvány igénylés űrlapot, amelyhez csatolja a kapott NEK adatlap képét. A diákigazolványról a HSZI honlapján a Szolgáltatások/Diákigazolvány kezelés menüpontban talál bővebb információt. Már meglévő diákigazolvány abban az esetben használható tovább, ha a rajta szereplő adatai nem változtak, és a képzés tagozata is megegyezik a diákigazolványéval.
A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óráig készséggel segítenek Önnek.


Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)
Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794) Fax: 62/ 544-132
Weboldal: http://www.hszi.u-szeged.hu, E-mail cím: hszi@hszi.u-szeged.hu

6. További információk állami ösztöndíjas hallgatóknak
Elsős hallgatóink pályázhatnak szociális ösztöndíjra, ennek színtere a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése és a kért igazolások csatolása. A szociális ösztöndíj mellett szegedi tömegközlekedési bérletet is kaphatnak hallgatóink sikeres pályázat és megfelelő jogosultság esetén, benyújtásának helye szintén a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap beadása.


7. Kollégiumi pályázatok 2020. július 24. - augusztus 6.
Az SZTE 13 kollégiummal rendelkezik, hallgatóink ezek férőhelyeire pályázhatnak. Minden karnak megvan a maga saját vagy preferált kollégiuma, ahová beadható a jelentkezés – az előzőekhez hasonlóan a Modulon – de érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a kollégiumok első körben állami ösztöndíjas hallgatókkal töltik fel a helyeket. Ehhez a pályázati űrlaphoz is alapfeltétel az általános szociális helyzetfelmérő űrlap, akárcsak a fenti két juttatástípus esetén.

8. További információk önköltséges hallgatóknak
Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2020/21. tanévben is minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:
1. részlet (50%) 2020. szeptember 10.
2. részlet (25%) 2020. október 12.
3. részlet (25%) 2020. november 10.
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltség az első részlet befizetésének beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.


9. Diákhitel igénylés
Információk és tudnivalók a Hallgatói Szolgáltató Irodán elérhetők.
További információ: www.diakhitel.hu


10. Ünnepélyes fogadalomtétel
A Fogorvostudományi Kar I. éves hallgatói ünnepélyes fogadalmat tesznek abból az alkalomból, hogy egyetemi polgárok lesznek. Az eskütételre 2020. szeptember 6-án (vasárnap), 10.00 órakor kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal Dísztermében (Szeged, Dugonics tér 13.). Az I. éves hallgatók számára a fogadalomtétel kötelező, ünnepi öltözékben kérjük a megjelenést, legkésőbb 9.30-kor.


11. Egyetemi tanévnyitó
A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségéről felvett hallgatóinknak szóló weboldalunk Tanévnyitó menüpontjában fogjuk Önt tájékoztatni későbbi időpontban.
További információ: http://www.u-szeged.hu/felvettek
2020/2021. tanév őszi szemeszterének időrendi beosztása:
Beiratkozási időszak: 2020. augusztus 31. (hétfő) – 2020. szeptember 5. (szombat)
Szorgalmi időszak: 2020. szeptember 7. (hétfő) – 2020. december 12. (szombat)
Vizsgaidőszak: 2020. december 14. (hétfő) – 2020. december 23. (péntek)
2021. január 4. (csütörtök) – 2021. január 30. (szombat)
Utóvizsga-hét: 2021. február 1. (hétfő) – 2021. február 6. (szombat)
Kérjük, rendszeresen figyelje a SZTE FOK honlapját (http://www.stoma.u-szeged.hu), valamint csatlakozzon a FOK és a FOKHÖK Facebook oldalához, ha naprakészen szeretne informálódni a kari tudnivalókról.


Kapcsolat:
SZTE FOK TANULMÁNYI OSZTÁLY
6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 83


Osztályvezető:
Dr. Engelhardtné Forczeg Judit – forczeg.judit@stoma.u-szeged.hu
Tel.: 62/545-300


Tanulmányi főelőadó:
Gyáfrás Ildikó – gyafras.ildiko@stoma.u-szeged.hu
Tel.: 62/545-706


Oktatásszervező:
Sípos-Szabó Anett – szabo.anett@stoma.u-szeged.hu
Tel.: 62/545-706


Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!
SZTE Fogorvostudományi Kar