konyv

Szükséges tudnivalók elsősöknek

Gratulálunk sikeres felvételijéhez, és üdvözöljük a Szegedi Tudományegyetem hallgatói körében! Ezzel a tájékoztatóval szeretnénk könnyebbé tenni az egyetemi életbe való bekapcsolódást, kérem, hogy olvassa el figyelmesen. Bízom benne, hogy a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karán megtalálja azt a helyet, amelyre második otthonaként tekinthet, ahol nemcsak szép emlékeket szerez, hanem értékes tudást is elsajátít, mely megteremti a biztos alapot ígéretes szakmai karrierjéhez.

 

1. Neptun regisztráció 2019. július 30-tól

 

Regisztrálnia szükséges ahhoz, hogy az elektronikus tanulmányi rendszereket használni tudja. A regisztráció menetéről itt tájékozódhat:[BP1]  www.u-szeged.hu/regisztracio

 

A SZTE-n használt, tanulmányi ügyintézést segítő webes felületen elérhető elektronikus rendszerek:

 

Elektronikus rendszer

Elérhetősége

Használata a felvételi időszakban (most):

Neptun ©

(Egységes Tanulmányi Rendszer)

www.neptun.u-szeged.hu

- Regisztráció (a kapott azonosítóval és jelszóval használható a Modulo és a CooSpace is),

- lehetőség a kurzusfelvételre

Használata a tanév során: kurzusfelvétel, vizsgára jelentkezés, eredmények megtekintése, szakirány választása, pénzügyi adatok megtekintése

Modulo ©

https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/default/
login/index

- adategyeztető űrlap kitöltése,

- időpont foglalás,

- általános szociális helyzetfelmérő kitöltése,

- ehhez csatolható a szociális ösztöndíj pályázat, a bérlet pályázat és a kollégiumi pályázat

Használata a tanév során: Adminisztrációs program kérelmek beadásához: űrlapok, beadványok, kérelmek, pl. hallgatói jogviszony igazolás igénylés, pályázatok

CooSpace ©

www.coosp.etr.u-szeged.hu

Jelenleg nincsen vele teendő.

Használata a tanév során: Információs rendszer, virtuális színtereket tartalmaz: itt találhatók a tantárgyak kurzusleírásai, az oktatók által közzétett információk, a hallgatóknak szóló hirdetmények.

 

2. Modulo adategyeztető űrlap kitöltése, időpontfoglalás 2019. augusztus 20-ig

 

A Neptun regisztrációt követő második lépés a beiratkozást megelőzően, mely során az adatok kötelező egyeztetését előre elvégezzük a Modulo adategyeztető űrlapon, melynek kitöltése az adminisztratív ügyintézés előfeltétele. Az űrlap kitöltéséhez itt talál segítséget: http://www.u-szeged.hu/informaciok/beiratkozas/beiratkozas

A beiratkozáshoz időpontot kell foglalnia a Moduloban, 2019. augusztus 26. (hétfő) és augusztus 31. (szombat) közötti időszakra.

Kérjük, hogy a kari tájékoztatók időpontjain kívül eső időpontokban foglaljon időpontot.

 

FIGYELEM! A BEIRATKOZÁS MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZŐ, AZ ÚJ SZAKRA JELENTKEZŐ VAGY A VISSZAJELENTKEZŐ HALLGATÓK SZÁMÁRA IS!

 

3. Kurzusfelvétel (Rangsoros 2019. augusztus 19-24., Versenyalapú FOK 2019. augusztus 28. - szeptember 15-ig.)

 

A szorgalmi időszakot megelőző két hétben már lehetősége nyílik felvenni a kurzusait a Neptunban, tehát nem kell megvárnia a beiratkozást.

Tantárgyfelvétel a Neptunban 2019. augusztus 19. és szeptember 15. között lehetséges. A kurzusokat a mintatanterv szerint ajánlott felvenni, vagyis a 2019/2020. tanév I. félévében csak az 1. szemeszteres, valamint a szemeszterhez nem kötött tárgyak felvétele javasolt. A kurzusfelvételről és az órarendjéről részletesen tájékoztatjuk a beiratkozás alkalmával.

Alap és osztatlan képzésben a szakmai tárgyak mellett egyéb kötelező kurzusokat is teljesíteni kell, ilyen a nappali tagozatosok esetében a testnevelés. A hallgatók két féléven keresztül kötelesek valamilyen testnevelés kurzust teljesíteni tanulmányaik során, erre az egyetem saját Sportközpontja biztosít választási lehetőséget mintegy 20-25 sportágból és közel 140 foglalkozásból. A testnevelés tárgyat ajánlott az 1-2. félévben teljesíteni.

A kötelező kurzusok mellett a nyelvtanulás terén is támogatjuk hallgatóinkat, az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben (IKI) térítésmentesen maximum 8x2 nyelvórát vehet fel minden hallgatónk tanulmányai során angol, francia, latin, német, olasz, orosz, román vagy spanyol nyelvből. Vizsgalehetőséget is biztosít az Intézet.

 

4. Beiratkozás 2019. augusztus 26-30.

 

A beiratkozás adminisztratív részének helyszíne a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.). Az adminisztratív ügyintézés a felvételi eljárás során megadott hivatalos adatok ellenőrzését, az eredeti dokumentumok bemutatását és a beiratkozási lap aláírását jelenti. Az adminisztratív ügyintézés előfeltétele a Modulo adategyeztető űrlap kitöltése.

 

Kérjük, hozza magával az alábbi dokumentumokat:

 • személyi igazolvány, külföldi hallgatók esetén útlevél, lakcímkártya – kötelező!
 • TAJ kártya, adóigazolvány
 • eredeti érettségi bizonyítvány, oklevéllel rendelkező hallgató esetében felsőfokú végzettséget igazoló oklevél
 • nyelvvizsga bizonyítvány[A2] (ok)
 • minden dokumentumról 1-1 db jó minőségű fénymásolat!
 • 1 db tablókép

 

A fogorvos szakra felvett jelentkezők beiratkozása augusztus 29-én 8.00-16.00 között lesz a JATIK-ban.

A beiratkozást megelőzően a Fogorvostudományi Kar által szervezett foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálaton kell részt vennie:

 

Helyszín: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 107. (GH udvarában, a sarokban), Dr. Szűcs Márta Zsuzsanna (asszisztens: Szekeres Andrásné), telefonszám: 62/546-470, e-mail: szekeres.andrasne@med.u-szeged.hu

 

Előzetes időpontfoglalás 2019. augusztus 21-22-én: a 62/545-706 telefonszámon, vagy a gyafras.ildiko@stoma.u-szeged.hu címen

 • 2019. augusztus 27. 14.00-16.00 közötti időpontokra (27 fő) vagy
 • 2019. augusztus 28. 11.00-14.00 közötti időpontokra (28 fő).

 

Beiratkozni az a felvett jelentkező tud, aki a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálaton megfelelt és erről igazolást kapott. Ezért kérjük, hogy a szükséges vizsgálatokat maradéktalanul végeztessék el, illetve a kért eredményeket, igazolásokat és fénymásolataikat hiánytalanul hozzák magukkal.

A beiratkozásra az egészségügyi alkalmasságot bizonyító dokumentummal kell jönniük, a fizikális vizsgálatot követően, legalább 40 perccel későbbre foglalt időpontban.

 

 

 

 

A beiratkozást megelőző teendők:

 

1. Felkeresi a háziorvosát a Nyilatkozat foglalkozás-egészségügyi vizsgálathoz nyomtatvánnyal. Elvégezteti az alább részletezett vizsgálatokat. Bizonyos vizsgálatok eredménye 14 nap múlva kerül kiadásra, ezért kérjük, időben jelentkezzen a háziorvosánál, hogy a beiratkozásra az összes kért vizsgálati eredmény elkészüljön.

 

A foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálathoz kötelező:

 • Nyilatkozat foglalkozás-egészségügyi vizsgálathoz – kitöltve és háziorvosával igazoltatva
 • Egészségfelmérő nyilatkozat
 • Egészségügyi nyilatkozat
 • általános vérkép, GOT, GPT, vizelet eredmény (3 hónapon belüli)
 • mellkas röntgen írásos véleménye vagy tüdőszűrő igazolás (1 éven belüli)
 • HCV vizsgálat eredmény
 • HBS Ag eredmény
 • anti HBS Ag eredmény
 • HIV eredmény
 • Morbilli ellenanyag szint
 • VDRL meghatározás
 • Oltási kiskönyv (gyerekkori és 14 éven felüli is), vagy ennek hiányában igazolás, hogy 2 db Hepatitis B védőoltás beadása megtörtént.
 • „Egészségügyi nyilatkozat” kiskönyv (C.3151-2/ sz. nyomtatvány) a személyi adatokkal kitöltve (nyomtatványboltokban beszerezhető)

 

5. Diákigazolvány igénylés benyújtása

 

Új egyetemi állandó diákigazolványt az Okmányirodában kiállított NEK (Nemzeti Egységes Kártyarendszer) adatlap birtokában igényelhet, ehhez kérjük, mielőbb keresse fel valamelyik Okmányirodát, vigye magával személyigazolványát és lakcímkártyáját. Ezt követően lépjen be a Moduloba, töltse ki a Diákigazolvány igénylés űrlapot, amelyhez csatolja a kapott NEK adatlap képét. A NEK adatlap eredeti példányát a beiratkozásra hozza magával és mutassa be a HSZI munkatársának, hogy igénylését véglegesíteni tudják. A diákigazolványról a HSZI honlapján a Szolgáltatások/Diákigazolvány kezelés menüpontban talál bővebb információt. Már meglévő diákigazolvány abban az esetben használható tovább, ha a rajta szereplő adatai nem változtak, és a képzés tagozata is megegyezik a diákigazolványéval.

 

A beiratkozással, adategyeztetéssel vagy az űrlapok kitöltésével kapcsolatos kérdéseivel, problémáival forduljon az Iroda ügyfélszolgálati munkatársaihoz, akik munkanapokon 9-15 óráig készséggel segítenek Önnek.

 

Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10. (Tanulmányi és Információs Központ)

Az ügyfélszolgálat telefonszáma: 62/ 54-HSZI (54-4794) Fax: 62/ 544-132

Weboldal: http://www.hszi.u-szeged.hu, E-mail cím: hszi@hszi.u-szeged.hu

 

6. További információk állami ösztöndíjas hallgatóknak

 

Elsős hallgatóink pályázhatnak szociális ösztöndíjra, ennek színtere a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap kitöltése és a kért igazolások csatolása. A szociális ösztöndíj mellett szegedi tömegközlekedési bérletet is kaphatnak hallgatóink sikeres pályázat és megfelelő jogosultság esetén, benyújtásának helye szintén a Modulo, alapfeltétele az általános szociális helyzetfelmérő űrlap beadása. Állami ösztöndíjasok jegyzet- és könyvtámogatásban részesülnek – ez az egyetemi jegyzetboltokban váltható be minden félévben.

 

 

7. Kollégiumi pályázatok 2019. július 25. - augusztus 8.

 

Az SZTE 13 kollégiummal rendelkezik, hallgatóink ezek férőhelyeire pályázhatnak. Minden karnak megvan a maga saját vagy preferált kollégiuma, ahová beadható a jelentkezés – az előzőekhez hasonlóan a Modulon – de érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a kollégiumok első körben állami ösztöndíjas hallgatókkal töltik fel a helyeket. Ehhez a pályázati űrlaphoz is alapfeltétel az általános szociális helyzetfelmérő űrlap, akárcsak a fenti két juttatástípus esetén.

 

8. További információk önköltséges hallgatóknak

 

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben önköltséges képzésre nyert felvételt, az önköltség befizetésének lehetőségeiről az SZTE Hallgatói Szolgáltató Iroda oldalán talál részletes tájékoztatást. A 2019/20. tanévben is minden hallgatónak automatikusan, kérelem nélkül, három részletben kell befizetnie az önköltséget, az alábbi beérkezési határidőkkel:

 1. részlet (50%) 2019. szeptember 10.
 2. részlet (25%) 2019. október 10.
 3. részlet (25%) 2019. november 11.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az aktív hallgatói státusz feltétele a beiratkozás, legalább 1 kredit értékű kurzus felvétele, valamint önköltséges hallgatók esetén az önköltség az első részlet befizetésének beérkezése. Hallgatói jogviszony igazolás kiadása, diákigazolvány érvényesítés kizárólag aktív hallgatói státusz esetén lehetséges.

 

9. Diákhitel igénylés

 

Információk és tudnivalók a Hallgatói Szolgáltató Irodán elérhetők.

 

További információ: www.diakhitel.hu

 

10. Ünnepélyes fogadalomtétel

 

A Fogorvostudományi Kar I. éves hallgatói ünnepélyes fogadalmat tesznek abból az alkalomból, hogy egyetemi polgárok lesznek. Az eskütételre 2019. szeptember 1-én (vasárnap), 10.00 órakor kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal Dísztermében (Szeged, Dugonics tér 13.). Az I. éves hallgatók számára a fogadalomtétel kötelező, ünnepi öltözékben kérjük a megjelenést, legkésőbb 9.30-kor.

 

11. Egyetemi tanévnyitó

 

A Szegedi Tudományegyetem 2019/2020. tanév tanévnyitó ünnepségére 2019. szeptember 7. napján, szombaton 11 órakor kerül sor a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.).

 

További információ: http://www.u-szeged.hu/felvettek

 

2019/2020. tanév őszi szemeszterének időrendi beosztása:

 

Beiratkozási időszak: 2019. augusztus 26. (hétfő) – 2019. augusztus 31. (szombat)

Szorgalmi időszak: 2019. szeptember 2. (hétfő) – 2019. december 7. (szombat)

Őszi szünet: 2019. október 30. (szerda) – 2019. november 1. (péntek)

Vizsgaidőszak: 2019. december 9. (hétfő) – 2019. december 20. (péntek)

2020. január 2. (csütörtök) – 2020. január 25. (szombat)

Utóvizsga-hét: 2020. január 27. (hétfő) – 2020. február 1. (szombat)

Téli bezárás: 2019. december 23. (hétfő) – 2020. január 1. (szerda)

 

Kérjük, rendszeresen figyelje a SZTE FOK honlapját (http://www.stoma.u-szeged.hu), valamint csatlakozzon a FOK és a FOKHÖK Facebook oldalához, ha naprakészen szeretne informálódni a kari dolgokról.

 

 

Kapcsolat:

SZTE FOK TANULMÁNYI OSZTÁLY

6722 Szeged, Tisza Lajos krt. 83

Osztályvezető:

Dr. Engelhardtné Forczeg Judit – forczeg.judit@stoma.u-szeged.hu

Tel.: 62/545-300

Tanulmányi főelőadó:

Gyáfrás Ildikó – gyafras.ildiko@stoma.u-szeged.hu

Tel.: 62/545-706

 

 

Tanulmányaihoz sok sikert kívánunk!

 

 

Fogorvostudományi Kar

Rendezvénynaptár

Rendezvénynaptár *